Evenementen

swirl

 • wo
  20
  jan
  2016
  19.30 uurkoffiehuis 't Geveltje in Goes

  Bingokaarten bij de hand? Kaaps viooltjes op tafel? Thermostaat op 21 graden? Thee en koffie in de aanslag? Bingo! Wij zijn er helemaal klaar voor. Bingo is oergezellig en Suffe tutten heeft een superleuk Bingo idee van een Suffe tut gekregen. Bingo, maar dan net anders.....

  Hoe werkt het?

  Je brengt 1 Bingo prijs mee. Dat is eigenlijk dat (verjaardags)cadeautje of kerstpakket artikel dat je eigenlijk niet wilde hebben. Dat mag van alles zijn: van een foute kleur badhanddoek tot een elektrisch voetmassageapparaat. Alles kan, als het maar niet gebruikt of ordinair is. Je kunt het tenslotte zelf weer winnen. Dus kruip de zolder op of ga in je kastjes rommelen en ga op ontdekkingstocht: wat wil jij kwijt tijdens de Suffe BINGO avond.

  Wat zijn de kosten?

  Dit is €9,50 inclusief een kopje koffie/thee en een Suffe tutten aardigheidje.

  Aanmelden?

  Graag! Mail naar suffetutten@hotmail.com en wij sturen je een bevestiging terug.

 • ma
  15
  feb
  2016
  di
  16
  feb
  2016
  19:30Kaldi Grote Markt Goes

  It's tea time! Ons volgend Suffe tutten evenement is een gezellige theeproeverij bij Kaldi op de Grote Markt in Goes.

  Marco neemt ons mee in de wereld van thee: hoe smaakt groene thee het lekkerst en wist je dat er thee is die ruikt naar gerookte paling?

  Het wordt vooral een fijne avond. Hou je van thee.... dan doe je mee 🙂

  Voor wie is het?
  Voor iedereen tussen de 20 en 100 jaar

  Kosten zijn €12,50 pp

  Aanmelden?
  Graag via suffetutten@hotmail.com

  banner thee

 • do
  10
  mrt
  2016
  19.30 uurGeertershuis in Kloetinge

  Kom je ook op 10 maart naar het knusse Geerteshuis in Kloetinge? We gaan die avond armbandjes maken in hippe voorjaarskleuren. zo mooi die pastel en poedertinten. Verschillende technieken worden er uitgeprobeerd en je krijgt een prachtig resultaat! Je gaat naar huis met 2 zelfgemaakte armbandjes.
  Deze creatieve workshop wordt georganiseerd door Lucy van het Geerteshuis en is beslist een aanrader.
  Kosten zijn €18,50 per persoon. Incl. 2 armbanden en een bakje thee of koffie met iets lekkers. Het adres van het Geertershuis is Jachthuisstraat 13 in Kloetinge. Graag aanmelden via suffetutten@hotmail.com IMG_7128 arm

   

 • za
  02
  apr
  2016
  tussen 13.00 en 16.00 uurStadhuis, Grote Markt Goes

  Kom gezellig tijdens de vriendinnendag in Goes bij Suffe tutten opwarmen en creatief uitpuffen. Samen met ons kun je een Zeeuwse “mok-ok-eh” MOK maken. Een te leuke Zeeuwse mok met Zeeuws bont in een mum van tijd gemaakt. Ook voor niet crea-bea’s. Wat gaat er gebeuren? Je gaat creatief aan de slag en komt thuis met een originele, zelf gemaakte  Zeeuwse "mok ok eh" MOK om onder andere te gebruiken voor thee, koffie, chocomelk etc.  Je kunt dit in 10 minuten doen of er een half uur mee zoet zijn. Wij helpen je graag een handje mee. Voor wie is het?  Voor iedereen tussen de 20 en 100 jaar. Wat zijn de kosten? €6,50 voor een Zeeuwse, zelfgemaakte MOK ok eh mok. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is van harte welkom!

  mok

 • wo
  18
  mei
  2016
  19.30 uurRestaurant Brasserie Stelleplas Heinkenszand

  Ook deze avond zit helaas volgeboekt. Wil je hier toch meer van af weten? Stuur dan een mailtje naar info@suffetutten.nl We geven je email door aan Karin. Zij neemt (vrijblijvend) contact me je op met een nieuw voorstel. Maar waar gaat de workshop eigenlijk over. Het is een interactieve avond, welke gaat over zin en onzin van opruimen en organizen. Deze avond wordt georganiseerd door Karin Bustraan. Zij is werkzaam als Professional Organizer en (Structuur)Coach. Kortom: een leuke, gezellige en leerzame avond, welke je leven voorgoed kan veranderen.

  sorry-volgeboekt1

 • di
  24
  mei
  2016
  19.30 uurOp hof Olmenstein, Abbekindersezandweg 21, Kloetinge

  Ook deze avond zit helaas volgeboekt. Wil je hier toch meer van af weten? Stuur dan een mailtje naar info@suffetutten.nl We geven je email door aan Karin. Zij neemt (vrijblijvend) contact me je op met een nieuw voorstel. Maar waar gaat de workshop eigenlijk over. Het is een interactieve avond, welke gaat over zin en onzin van opruimen en organizen. Deze avond wordt georganiseerd door Karin Bustraan. Zij is werkzaam als Professional Organizer en (Structuur)Coach. Kortom: een leuke, gezellige en leerzame avond, welke je leven voorgoed kan veranderen.

  sorry-volgeboekt1

   

 • za
  25
  jun
  2016
  9.30 uurSchaapskooi Nisse Nieuwkamerseweg 3 A, Heinkenszand

  Zin om samen met ons een heerlijke wandeltocht te lopen? We starten eerst met een bakje koffie of thee en daarna maken we een mooie Zeeuwse wandelroute van ongeveer 5 kilometer onder begeleiding van een gids. Kosten zijn € 7,50 en iedereen is van harte welkom. We starten bij de schaapskooi in Nisse; een hele sfeervolle en gezellige locatie. Je kan je aanmelden via info@suffetutten.nl en wij houden je op de hoogte. Tut dan?

  12928333_696066057162400_3729688950833244937_n

 • do
  14
  jul
  2016
  16.30 uurGrote markt Goes

  Gewoon, gezellig met z’n allen tijdens Culifair Goes in de zon. Dat is het idee. En als de zon niet schijnt… dan zitten we onder de mooie overkapping van Culifair Goes. Gezellig met zn allen bijkletsen voordat iedereen op vakantie gaat. We vinden het leuk om jullie nog even te zien en te spreken. Ook voor niet-Suffe tutten of als je nog nooit naar een van onze evenementen bent geweest. En wat leuk is: Goes is goes trakteert een fairtrade drankje of sapje voor alle bezoekers van ons Suffe tutten borreltje.  We hebben dit keer geen programma, dus alle tijd om veel bij te praten. Meer weten van Culifair? Kijk op http://www.goesisgoes.nl/beleven/agenda/culifair  Aanmelden? Graag! Mail naar info@suffetutten.nl en dan zorgen wij dat jij  je favoriete fairtrade drankje of sapje krijgt. Kom je ook?

  cf4

 • di
  20
  sep
  2016
  19.30 uur Brasserie de Bult; Goes

  Het is weer zover; onze SUFFE TUTTEN BOEKENRUIL. Hoe werkt het ook al weer? Neem 5 boeken mee die een 2e lezer verdienen en ga naar huis naar met 5 'nieuwe' boeken. Dit keer gezellig in Brasserie de Bult in Goes. Het is vooral ook een leuke avond waar veel over boeken wordt gesproken, er wordt voor gelezen. Wij genieten ervan.  De kosten zijn € 7,50.  Dit is inclusief een mooie boekenlegger en een heerlijk bakje koffie of thee met een Suffe tutten schuimblokje.  Neem gerust je buurvrouw, moeder of vriendin mee. Iedereen is welkom.  Graag opgeven via deze facebookpagina of info@suffetutten.nl
  Tut dan?

  20 september

 • do
  13
  okt
  2016
  19.30 uurCafe Baarends, Voorstad 17-19 in Goes

  Heerlijk samen zingen met niemand minder dan MARJON VAN IWAARDEN. Heerlijke meezingers uit de jaren 80, 90 en zo meer. Het maakt niet uit hoe je zingt; we doen het met z'n allen. De kosten zijn € 13,50 inclusief drankje en een goodie. Dus zing je zo vals als een kraai of zo zuiver als een nachtegaal, het kan allemaal. Van zingen word je blij toch? Aanmelden? Graag! Mail naar: info@suffetutten.nl en wij sturen een bevestiging terug.

  sing

 • di
  13
  dec
  2016
  19.30 uurHet Geertershuis, Kloetinge

  Iedereen heeft op zijn zolder spullen liggen om Kerststukjes te maken. Tijdens ons "Suffe tutten kerststukje maken" mag je deze spullen allemaal meenemen. Inclusief wat groen (of uit de tuin van de buren). Wij zorgen voor een bakje, oase en krammen. We gaan hergebruiken EN ruilen. Hoe duurzaam kan je zijn? Heb je dit niet, dan zorgen wij hier voor en betaal je een pietsie meer. En - voor diegene die willen - KERSTBALLEN RUILEN. Neem je oude mee en ga met 'nieuwe' naar huis. Het bestellen van een heerlijk, zelfgemaakt gebakje bij je koffie of thee van Lucy is ook mogelijk. Gewoon...... omdat het bijna Kerstmis is. De kosten zijn incl. een bakje, oase, krammen, koffie/thee en een Suffe tutten Kerst goodie €15.  Indien gewenst; €7,50 extra voor nieuwe materialen voor je kerststukje. En €2 voor een heerlijk gebakje van Lucy. Aanmelden via info@suffetutten.nl

  kerststukje

Meld je aan voor één van onze evenementen!Nieuws

swirl_white

TIP VAN DE WEEK: workshop gezond omgaan met stress doe je zo

In deze workshop op 25 of 26 november leer je hoe je stress kunt herkennen en kunt verminderen. Je gaat ervaren hoe je met jouw gedachten je emoties en gedrag kan beïnvloeden. Je leert een aantal ontspanningstechnieken. En gaat ontspannen en met een leuke goodiebag naar huis. De workshop wordt gegeven door Carla Ruben-Verplanke, erkend stress- en burn-outcoach met jarenlange ervaring in het coachen van mensen met spanningsklachten. Voor wie? Voor iedereen die stress ervaart en hier beter mee wil leren omgaan. Wat kun je verwachten? Een fijne, ongedwongen, inspirerende avond waarin theorie en praktijk samenkomen. Je krijgt natuurlijk antwoord op vragen als wat doet langdurige stress met je? Hoe herken ik de signalen? En hoe verminder ik mijn stress? Maar we gaan ook een aantal oefeningen doen zodat je het geleerde ook na de workshop nog eenvoudig kunt toepassen. We sluiten de avond af met een instant ontspanningsoefening zodat je relaxt naar huis gaat. Resultaat: - Je herkent stresssignalen, zodat je snel kunt ingrijpen - Je weet wat de gevolgen zijn van langdurige stress op je lichaam - Je hebt Inzicht in de invloed van je gedachten op je emoties en gedrag - Je bent in staat stressverhogende gedachten [...]

TIP VAN DE WEEK! Taiko – De kunst van het Japans drummen.

Japans drummen is een vorm van percussie die zowel muzikaal, kunstzinnig als sportief wordt beleefd. Je traint lichaam en geest, verbetert je coördinatiegevoel en verhoogt je concentratievermogen. Het maakt je hoofd leeg en zorgt voor een boost aan gezonde energie.   Taiko natuur! De wekelijkse zomerlessen vinden plaats in openlucht op het recreatiegebied van de grote Piet, Muidenweg in Wolphaartsdijk. De lessen zijn voor starters en tevens een voorbereiding op de lessenreeks 2019-2020 die start in oktober. Deze lessenreeks wordt gegeven in samenwerking met de Araumi Daiko Academie te Antwerpen o.l.v. Grete Moortgat.   Samen beleven, samen drummen, samen plezier!   Toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, lengte of breedte.   Wanneer : Dinsdag 16u00-17u00 Dinsdag 18u00-19u00   (enkel bij voldoende inschrijvingen)   Graag vooraf aanmelden bij Nicole via email nicole.taikofamilie@gmail.com of telefonisch   0633 265686 i.v.m. de trommels

Free a girl; lock me up

Free a girl... Wat een bijzondere en dappere organisatie. En tegelijkertijd wat erg dat deze moet bestaan. Marjet de Jonge laat zich zondag 19 mei een hele dag in een hok opsluiten om aandacht hier voor te vragen. Van 12 tot 1 uur ondersteun ik haar. Het liefst zou je hier voor weglopen en denken... dit is ver weg.... Ik vind het ongelooflijk wat deze organisatie doet. Marjet doet dit "lock up" actie oa. samen met haar dochter Anne de Jonge en haar man. Vanaf woensdag 15 mei zit er iedere dag iemand in een hokje bij Slot Oostende. Waarom "Lock me Up - Free a Girl". Free a Girl organiseert sinds 2011 “Lock me Up – Free a Girl”, met als doel om met heel Nederland en België nog veel meer meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. Tijdens de 9de editie van Lock me Up – Free a Girl, maandag 13 mei tot en met zondag 19 mei 2019, staan er bij restaurants en bedrijven door heel Nederland hokjes van 1 bij 2 meter. De hokjes staan symbool voor de hokjes in Indiase bordelen. Deelnemers laten zich bewust 12 uur lang opsluiten en zamelen elk minimaal €2.500 in. [...]

Nieuw; Boek van de maand

Trots presenteren wij een nieuwe maandelijkse rubriek; BOEK VAN DE MAAND. Iedere eerste donderdag van de maand om 12 uur middag op ons Facebook Waarom? Omdat we blij worden van lezen. Hoe gaan we dit doen? Iedere 1e donderdag van de maand kiezen Manda (KoperenTuin) of Anthoni (Paard van Troje boekhandel en uitgeverij) een mooi boek uit en tillen een tipje van de sluier op over dit boek. Dus... as. donderdag; BOEK VAN DE MAAND. We zijn benieuwd wat jullie hier van vinden

Suffe tutten breidt uit naar Hulst

Na het succes van Suffe Tutten op Zuid-Beveland en Walcheren gaan we vanaf april uitbreiden naar Hulst. We gaan naar “den overkant”.  Vossin Caroline van Pamelen gaat deze stap wagen. Hier zijn we heel blij mee! Caroline stond aan de wieg van de Hulsterse Carnavalskwis en toen deze na 9 jaar kwissen op het hoogtepunt stopte, bleef het kriebelen om iets dergelijks/vergelijkbaars te organiseren maar dan los van het Carnavalsfeest. Het bijwonen van een paar Suffe tutten evenementen heeft gezorgd voor deze enthousiaste samenwerking. Het eerste event is een Suffe tutten bingo op 9 mei. Meer informatie kan HIER vinden. We kijken er naar uit! Kom je ook?

Foodbloggers

swirl_white

Lisette

Hoi, ik ben Lisette (38) en ik ben gek op koken/bakken en alles wat met food te maken heeft. Dit komt omdat ik 20 jaar geleden kok was maar helaas niet meer kan uitoefenen.
Ik probeer zoveel mogelijk vers te koken, zonder al te veel gebruik te maken van pakjes en zakjes. Dit valt niet altijd mee.
Voor de komende tijd staat er Chinees op het menu, lekker en absoluut niet moeilijk om te maken. Van soepen/ nasi- bami , enz. .

Gezellige groetjes van Lisette

Lees mijn blogs hier!

Taarten van Heidi!

Hey Hallo Allemaal….

Wij vinden het super tof dat we ons hier mogen voorstellen bij Suffen Tutten als Foodblogger. Wij zijn moeder en dochter en wij zijn van “Taarten van Heidi” uit het gezellige Baarland en wij gaan elke maand een lekker zoet receptje met jullie delen!…

Lees mijn blogs hier!

A3

Wat een eer om door de suffe tutten te worden gevraagd om mijn passie voor vegetarisch koken te delen! Mijn naam is A3 Wisse, woonachtig in Heinkenszand en in het dagelijkse leven verpleegkundig specialist ouderengeneeskunde in een verpleeghuis.

Mijn hobby is onder andere vegetarisch koken en vooral zoeken naar verrassende combinaties en daarbij zorgen voor een mooie bordopmaak. Als chef van de vegetarische kookgroep van Culinair Gilde Zeeland kan ik mijn passie naar hartenlust uitleven.

Het komende jaar zal ik proberen om jullie te verrassen met recepten die natuurlijk gewoon ook lekker zijn, maar ook thuis goed te maken. Ik hoop dat ze in de smaak vallen een laat gerust weten wat jullie van de recepten vinden. Veel eet- en kookplezier gewenst bij alle recepten van de suffe tutten.

VR GR A3

 

Lees mijn blogs hier!

A3

Wat een eer om door de suffe tutten te worden gevraagd om mijn passie voor vegetarisch koken te delen! Mijn naam is A3 Wisse, woonachtig in Heinkenszand en in het dagelijkse leven verpleegkundig specialist ouderengeneeskunde in een verpleeghuis.

Mijn hobby is onder andere vegetarisch koken en vooral zoeken naar verrassende combinaties en daarbij zorgen voor een mooie bordopmaak. Als chef van de vegetarische kookgroep van Culinair Gilde Zeeland kan ik mijn passie naar hartenlust uitleven.

Het komende jaar zal ik proberen om jullie te verrassen met recepten die natuurlijk gewoon ook lekker zijn, maar ook thuis goed te maken. Ik hoop dat ze in de smaak vallen een laat gerust weten wat jullie van de recepten vinden. Veel eet- en kookplezier gewenst bij alle recepten van de suffe tutten.

VR GR A3

 

Lees mijn blogs hier!

Healthy by Heidy

Mijn naam is Heidy van de Velde, 37 jaar en een echte Zeeuwse, ik woon in Bruinisse.
Ik hou erg van wandelen, dan wel het liefst met droog weer en als de zon schijnt. Dansen vind ik ook erg leuk om te doen, heerlijk om even je ei kwijt te kunnen 
😉 1x in de week ga ik naar Zumba. Ik hou ook erg van reizen, daarom wel leuk om te vertellen dat ik dit jaar 5 maanden heb gereisd en tegelijkertijd gewerkt als digital nomad. De coaching die ik doe is namelijk online via video coaching. Ik ben geweest op de Kaapverdische eilanden, Tenerife en verschillende plaatsen in Italië waaronder Toscane.
Sinds 2016 heb ik mijn eigen bedrijf als voedingsdeskundige en leefstijlcoach.
Ik help mensen door ‘gewoon normaal te doen’, alles te eten, het jezelf lekker makkelijk maken en we werken ook aan de mindset. Waarom eet je wat je eet en doe je wat je doet en zo gaan we een nieuw eet en leefpatroon creëren wat bij je leven past. Doelen zoals een slanker en fitter lijf levert op die manier een blijvend resultaat op. In mogelijkheden denken en zo ga je naar een nieuwe beste versie van jezelf en een gelukkiger leven. 

Koken en bakken is niet zo mijn ding, daarom is dit perfect voor degene die snel, makkelijk wil en van alles wat. Geloof me, ook als je geen keukenprinses bent, kan je iets gezonds maken! 

Dit jaar zullen er in ieder geval een paar ontbijtjes, een salade en een lasagne voorbij komen, de rest hou ik nog even voor mezelf, wel zo spannend toch 😉 

Het meeste zal in ieder geval groente en/of fruit bevatten, erg lekker, bestaat uit vitamines, vocht en vezels en laat je die nou net nodig hebben. 

Wil je nog meer weten dan kan dat via facebook en instagram, te vinden via naam HealthybyHeidy

Vragen staat vrij! 😊

Happy & Healthy groetjes van Heidy 

www.healthybyheidy.nl

Lees mijn blogs hier!

Mel

Haai, ik zal me hier even voorstellen. Ik ben Melany in de volksmond Mel en hou van lekker eten, wandelen met de hond juul, strand, bos en daarvan genieten met anderen en als het ff kan op een kiekje zetten…

Graag kokkerel ik voor anderen en eet er dan ook wat van op haha en dat allemaal “just for fun” hobby van me. Hierbij is mij gevraagd mijn hobby met jullie te delen dus tada…

Je kunt mijn kiekjes ook volgen op; Insta; Melicious321 

En maandelijkse tekst en uitleg Suffetutten

Smulse& Vooral genietse!

Zonnige groet & poot van Juul.

Lees mijn blogs hier!

Over ons

swirl

Suffe tutten

Ken je dat gevoel dat als je na een dag werken op de bank zit, onder je fleecedekentje, met een grote kop thee, chocolade en een fijn boek?
Dat vinden wij het Suffe tutten gevoel. Een gelukkig gevoel, maar wat je niet van de daken afschreeuwt. Dit gevoel willen we altijd terug brengen in onze evenementen. We zijn als het ware geluksveroorzakers.  

Wij organiseren events waar je gewoon blij van wordt. Kijk maar, er zit vast wat voor je tussen!

Wie zijn Suffe tutten?

We zijn met z’n 10-en. 10 Dames die het leuk vinden om evenementen te organiseren. Ieder met haar eigen kwaliteiten ….. en interesses. Samen organiseren we de leukste en gezelligste workshops, lezingen en activiteiten in Zuid-Beveland en Walcheren. Altijd in een fijne locatie en (soms) in samenwerking met een bijzonder bedrijf of persoon. 

Mag ik meedoen?

Ja, dat mag, gezellig! Je kan je altijd inschrijven op activiteiten die jij leuk vindt. Alleen, met z’n 2-en of met een clubje. Je kan geen lid worden van Suffe tutten. Je komt alleen naar de dingen die jou aanspreken. 

Suffe tutten & zakelijk

Heb je een leuk idee voor jouw bedrijf of juist geen idee, maar jij ziet een samenwerking met ons wel zitten?  Dat kan. We kunnen dit samen doen of wij kunnen alles voor jou uit handen nemen. Neem  gewoon contact op. Wij brainstormen dan graag met jou of jouw idee past binnen het concept. En wie weet kunnen we er samen iets moois maken.

Suffe tutten & adverteren

Denk jij dat Suffe tutten geschikt is voor jouw advertentie? We horen jouw idee graag. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden. We kunnen natuurlijk ook even samen zitten en wie weet wat voor goede idee er ontstaan.

Vriendin worden?

Contact

swirl_white

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht