Deze keer een gemakkelijke (bij) gerecht uit de Indische keuken. Ik gebruik al jaren het Groot Indonesisch kookboek van Beb Vuyk en daar haal ik na jaren nog steeds inspiratie uit. Echt een aanrader. Goede recepten en niet moeilijk om te maken.

In het oorspronkelijke recept staat ook trassie (garnalenpasta) maar dat gebruiken we uiteraard niet in de vegetarische keuken en daarom vervang ik het met sambal.

Ingrediënten:

4 eieren
1 dl water
2 eetlepels olie

Kruiden

3 eetlepels gesnipperde ui 
1 gesnipperd teentje knoflook 
1 theelepel sambal
2 theelepels gemberpoeder of een eetlepel vers geraspte gember
1 eetlepel azijn 

1 eetlepel ketjap manis of asin.
zout naar smaak. In de ketjap zit ook zout.

Kook de eieren 3 1/2 minuut. Wrijf ui, knoflook, sambal en gemberpoeder met elkaar tot een brij in een vijzel. Ik doe dit gewoon in mijn keukenmachine, maar dat moet u niet verder vertellen.  Fruit dit mengsel in de olie tot de uien geel zijn. Voeg er daarna de gepelde eieren aan toe en bak die even mee. Doe het water erbij, de ketjap en de azijn en laat het gerecht zachtjes koken tot het bijna droog is.

Dat is alles! Lekker met rijst en hete boontjes of zo. Wat je lekker vindt!

Slamat makan

 

Met vriendelijke groeten A3