Laatst was ik bij atelier Jafari in Arnemuiden, extra bollen wol halen voor mijn droomdeken die ik aan het haken was. Ik had op de blog Blij dat ik brei gelezen over de sokkenwol pairfect van Arne en Carlos ( ja, die van de kerstballen breien). Het plan was om een paar sokken te gaan breien nadat mijn deken klaar was. Ik heb dus een bol sokkenwol meegenomen.
Inmiddels is mijn droomdeken klaar, een heerlijke wollen interieurdeken. (Kijk op de blog bij Wolplein droomdeken).
Nu dus de bol sokkenwol, ik had een makkelijk patroon gevonden om te breien, sokken zonder hiel, oftewel tube sokken. Voor een eerste keer vond ik dit een makkelijk patroon. Op 4 priemen, steken opgezet en gaan breien en het gaat best lekker. Ik heb de eerste sok bijna klaar.
Het fijne van deze wol is dat het patroon van de sokken identiek is. Je hebt dus exact 2 dezelfde sokken.
Je begint te breien en het patroon verschijnt vanzelf, hoe makkelijk en leuk is dat! In het midden van de bol zit een duidelijke scheiding, een geel stuk draad, daarna begint de wol van sok nr 2 en het is echt leuk! Het volgende paar word in een heerlijke Noorse sokkenwol, net als mijn oma ze vroeger maakte, met hiel wil ik dan proberen. Eerst dit paar afmaken! Ik houd jullie op de hoogte!