Allemaal een hele fijne kerst gehad? Ik ook, gezellig met familie heerlijk gegourmet. En de kerstmarkt in Antwerpen bezocht. Niets fijner!
Nu kwam ik op eerste kerstdag een site tegen opencrib.nl. Dit is een initiatief van Ben Jerry’s, TakecareBNB en Refugees Start Force. Open je huis en share een maaltijd met een onbekende.
In deze tijd van het jaar waarin we veel geld uitgeven aan eten, drinken en cadeaus vind ik dat we best even stil mogen staan met de mensen die het met minder moeten doen.
De site heeft me niet losgelaten, ik heb me niet aangemeld, maar heeft me wel aan het denken gezet.
Vaak heb je meer dan genoeg eten, je kan bij openkrijg.nl aangeven hoeveel mensen er mee kunnen eten, m aar voor 1 persoon is al snel plaats toch?
Je leert nieuwe mensen en culturen kennen op deze manier, je geeft iemand vast een onvergetelijke gezellige warme avond en maaltijd en misschien heb je er een vriend voor het leven bij.
Mijn oma zei vroeger altijd, zet maar een bord extra, je weet maar nooit wie er nog aanschuift. Ik moest direct aan haar uitspraak denken.
En inderdaad, zover hoef je niet te kijken tegenwoordig. Kijk in je omgeving, er is vast iemand waarvan je weet dat hij/zij alleen is. We moeten alleen de moed verzamelen om op zo iemand af te stappen en te vragen. Want tja, wat zal de buurvrouw wel niet zeggen of denken.
Dare to be different in 2017!!
365 dagen om eens 1x dit te proberen……….
Fijne jaarwisseling en alle goeds!
Saskia.