Kennen jullie zen tekenen? Het is makkelijk en erg leuk om te doen. Het enigste wat je nodig hebt is papier en potlood/pen.

Het is tekenen zonder doel, iedereen kan het.

Je pakt velletje papier en tekent er een vierkantje op van ongeveer 5 bij 5 cm. In dit vierkant maak je een aantal vakken d.m.v. 3 lijnen. (Kijk naar mijn foto) hoe je dit doet maakt niet uit.

In ieder vak ga je een patroon maken en herhalen, streepjes, cirkels, kronkels wat je ook wil. Google maar eens op zentekenen, je krijgt heel veel afbeeldingen van patroontjes die je kan tekenen te zien.

Ik ben zelf tijdens een workshop helemaal enthousiast geworden en ben verder gaan tekenen. Yoga for your mind word het ook wel genoemd.

Als je zo bezig bent zie je een klein kunstwerkje ontstaan, zo leuk!

Losse tekeningetje plak ik in een boek en ik heb ook een klein tekenblok waar ik in teken zodat je ze altijd terug kan kijken.

Je kan overal tekenen en het neemt weinig plek in in je tas of bagage.

Zo waren we afgelopen augustus op vakantie in Rhodos, bij onze villa en op de stranden lagen veel pebble stones, mooie platte stenen. Ik heb er een aantal verzameld en er zenstones van gemaakt met Mandala’s en andere tekeningen. De schoonmaaksters en de lieve gastvrouw van de villa hebben we van zenstones voorzien en in de tuin van de villa heb ik er achtergelaten met mijn instagramaccount er op. Dus wie weet komt er nog eens een bericht over m’n zenstones, we moeten het afwachten. In ieder geval voor de komende vakantie eens kijken waar er mooie stenen of schelpen te vinden zijn want ik wil zeker weer iets van mij daar achterlaten en mocht je nog een leuk rustig adres op Rhodos zoeken White Village in Lachania kan ik je van harte aanbevelen!

Ik wil jullie tekeningen wel zien natuurlijk, zet ze hier maar onder in een reactie. Vind ik leuk!