Banaan – speculaas cake (Speciaal voor de Sint – Kersttijd 😉 )

Deze cake is veel gezonder, maar wees er wel bewust van dat er veel calorieën in zitten.
Dus wees bewust, maar lekker een stuk als tussendoor kan helemaal prima.

Je hebt nodig:

3 bananen
4 eieren
50 ml ongezoete amandel of bijv. kokosmelk
80 gr amandelmeel
40gr kokosmeel
1 eetlepel bakpoeder
3 eetlepels speculaaskruiden
2 eetlepels cacao-nibs
1 eetlepel koolzaadolie
Bakblik
Oven voorverwarmen op 175-180 graden.

Klaarmaken

Als je een keukenmachine hebt kan je alles daar in doen en tot een gladde brij maken.
Dat is wel de makkelijkste manier 😊

Doe eerst de bananen in stukjes, daar de eieren bij en maal deze eerst fijn.
Doe er dan de helft van de beide meel + bakpoeder + de melk en speculaaskruiden bij.
Zet de keukenmachine weer aan. Daarna de andere helft + de koolzaadolie.

Je bakblik invetten met beetje olie of boter. Of je legt er een stuk bakpapier in.

Is het allemaal goed gemengd dan giet/schep je alles in je bakblik, daar bovenop strooi je de cacao-nibs.
Duw ze een klein beetje aan met een lepel en dan.. in de oven maar.
Tijd voor in de oven is tussen de 35 – 45 minuten, ligt aan je oven.
Kijk bij de 35 minuten even naar de kleur en test met een satéprikker. Komt deze er schoon uit = is het goed!

Even af laten koelen. En happen maar! Enjoy! 😊

Ben je met een groot gezin of familie en gaat de cake zo op, dan ok. Ben je met wat minder of je wil nog voor later bewaren. Deze cake is heel goed in te vriezen.

Groetjes Heidy

Voeding & Leefstijlcoach

www.healthybyheidy.nl
www.facebook.com/healthybyheidy/
www.instagram.com/healthybyheidy/