Heb ik de vorige keer al van alles en nog wat stom gevonden, deze keer grijp ik aan om eens lekker te klagen (dat doe ik namelijk heel erg graag). En wel over de ‘hashtag’, nou ja, of het misbruik ervan! Voor wie iets ouder is, kijk rechtsonder bij de toetsen op je huistelefoon (het hekje). Voor alle hippe bejaarden en jongeren: geen verdere toelichting.
Eigenlijk kan de ‘hashtag’ er zelf ook niks aan doen dat ik me aan hem irriteer. Zat ie voorheen lekker een beetje werkloos te zijn op de huistelefoon en werd ie alleen ingedrukt als de stem van de computer mevrouw zei: ‘En sluit af met een hekje’. Nu draait ons ingedutte hekje overuren!
Hij komt te pas en te onpas langs op social media en wordt dagelijks misbruikt om saaie foto’s van nog saaiere mensen de wereld in te helpen. Het is namelijk de bedoeling om met de juiste ‘populaire woorden’ met een hekje ervoor (sorry, hashtag) anderen te bereiken die deze woorden ook gebruiken, of zoiets.
Zo kan het gebeuren dat de foto van jou bord zelf opgewarmde #bami een hartje krijgt van een andere bamifan vanuit aziatische oorden, of gewoon uit Rotterdam Zuid… Dan is het ook nog de kunst om bami goed te spellen want zo dwaalt er ook een foto van een meisje met een bambi snapchat shot in de wondere wereld van de #bami.
Ik hoor je denken, sjongejonge wat een drukte om niks.
Wat zou dat, iemand die er blij van wordt om van alle avonturen tussen het stofzuigen en werken door een foto post van z’n kat of kind. Helemaal mee eens, daar maakt iedereen zich schuldig aan (ook ik). Maar er is een specifieke groep hashtag misbruikers die ik (en ik weet zeker, jullie vanaf nu ook) verafschuw.
Het zijn de #healthyfood #running #fitness #happylife mensen.
Zij zijn er op uit om mensen als jij en ik bewust te terorriseren op je #lazysunday. Die zijn in staat om met de foto van hun blije bezweete hoofd inclusief fluoriserende zweetband je een schuldgevoel te bezorgen. Net nu je van je #wine lag te genieten van je nieuwe netflixserie met alvast een lekker #dessert in de koelkast.
Even voel je je een soort van betrapt, dat heb ik athans wel! Even een moment van; hoor ik nu ook te gaan hardlopen om erna biologische yoghurtshake te nemen. Gelukkig duren dit soort momenten nooit langer dan de begintune van m’n serie. Nog 3 te gaan, afleveringen dan, geen wijntjes.
En ik sluit af met een #