Even de balans opmaken, dat doen we allemaal toch bij oud en nieuw!? Je kan er een hekel aan hebben, het onzin vinden of stom zelfs maar ik weet zeker dat ook jij hier over nadenkt.

Als ik zo terugblik op mijn 2016 zijn er een aantal zaken waar ik heel graag afscheid van neem. Hoewel iedereen druk is met het maken van voornemens, to do en bucketlistjes, streefgewichten en quinoa diëten gooi ik het vanaf dit jaar maar eens over een andere boeg.

Als eerst moet mijn vaste (suffe) baan er na 10 jaar aan geloven.

Sorry voor mijn woordkeuze, in dit geval niet leuk suf.

Burn out klinkt me te hip, maar ik zat er zowat tegenaan.

Daarnaast ga ik minder aan mijn iPad zitten en meer aan m’n lief.

(Die weet het alleen zelf nog niet).

Veel verjaardagen ga ik skippen, ik heb genoeg van overvolle huiskamers met vage bekenden die met mij ingerolde augurkjes willen eten op de Hartman tuinset die voor de gelegenheid naar binnen is gesleept.

Ik ga minder liken, posten en taggen, maar meer wijn drinken en tijd doorbrengen met echte mensen.  Dat meer wijn drinken gaat me vast lukken, nu maar hopen dat de mensen met wie ik dat van plan ben om te gaan doen ook een beetje afnemens hebben en hier dus nu ook weer tijd voor hebben.

Ook wil ik minder tv kijken en die tijd investeren in mijn nieuwe hobby; Netflix.

(maar dat durf ik nog maar sinds kort hardop te zeggen).

O ja, en ik laat me dit jaar niet meer in het hoogseizoen voor 1200 euro per week een poot uitdraaien in zo’n aftands mediterraans ‘hotel’. Om van daaruit op ‘avontuur’ te trekken met een driedubbel verzekerde Opel Corsa die met geen goed fatsoen een berg op kan. (wel af) wie verzint dat?

Kortom, keuzes maken!

Je kunt niet altijd alles perfect doen en het iedereen naar de zin maken.

Je kan het voor jezelf wel een beetje leuker en makkelijker maken in 2017!

The fact that you can, doesn’t mean you have to.

The fact that you cant isn’t a fact, unless you’ve tried.

Wat zijn jou afnemens voor 2017?