Het vruchtentoetje uit oma’s kookboek: verschillende gedroogde vruchten die samen, ondergedompeld in water, appelsap of eventueel witte wijn, een nachtje in de week hebben gestaan. Een beetje tuttig, maar wel lekker!
Een perfecte naam dus voor ons blog! Dát recept is als volgt:
Men neme drie dames en een heer en laat ze elke maand een stukje schrijven. Hussel die stukjes door elkaar, laat ze een nachtje staan en plaats er vervolgens elke dinsdag eentje op de website.
Voor wie het zelf eens wil proberen (de versie met de vruchtjes dan natuurlijk), is hier het recept van Tutti Frutti à la Suffe tutten.
Hoewel ik zelf echt niet zo’n keukenprinses ben, merk ik wel dat ik de laatste dagen met meer dan gemiddelde belangstelling naar pompoenen en appels loop te kijken. Dat komt vast omdat het herfst begint te worden.
Waar ik ’s zomers de voorkeur geef aan een gepoft aardappeltje van de barbecue met een stokbroodje, een stukje kaas, wat salade en een glaasje rosé erbij, dwalen mijn gedachten nu af in de richting van pompoensoep, appeltaart en rode wijn. Niet perse in die combinatie hoor, maar op de een of andere manier wordt het wel weer aanlokkelijker om de keuken in te duiken en een pannetje soep te maken.
Nu wil het toeval (ja, dat moet beslist toeval zijn) dat ik mijn leven deel met enkele ‘fijnproevertjes’ die helemaal niet blij worden van mijn gezonde brouwsels. Sterker nog: de twee jongsten lusten niet eens appeltaart.
Het enige dat er qua soepen enigszins zonder mopperen in gaat, is een gladde tomatensoep zonder frutsels erin. En laat ik nu de gelukkige eigenaresse zijn van een staafmixer…
Tomatensoep kook ik dan ook bij voorkeur als mijn jongste mannen niet thuis zijn. Dan weten ze ook niet welke groenten er allemaal in verdwijnen.
En dan nu maar hopen dat ze het blog van Suffe tutten niet lezen.
Eet smakelijk en tut de volgende keer!
Lianne
280916-recept-tuttifrutti