Lisette
Hoi, ik ben Lisette (38) en ik ben gek op koken/bakken en alles wat met food te maken heeft. Dit komt omdat ik 20 jaar geleden kok was maar helaas niet meer kan uitoefenen.
Ik probeer zoveel mogelijk vers te koken, zonder al te veel gebruik te maken van pakjes en zakjes. Dit valt niet altijd mee.
Voor de komende tijd staat er Chinees op het menu, lekker en absoluut niet moeilijk om te maken. Van soepen/ nasi- bami , enz. .
Gezellige groetjes van Lisette
Generaal Tso’s kip
Dit heerlijke recept is niet moeilijk te maken, En heeft een lekkere zoete smaak. Wat heb je nodig: Voor de saus: halve eetlepel sojasaus halve theelepel ketjap halve eetlepel oestersaus halve eetlepel rijstazijn 1 eetlepels [...]
Chinese kippensoep
Chinese kippensoep Deze heerlijke kippensoep is makkelijk en snel te maken. Lekker met mihoen en ei erdoor. Ingrediënten: 1 liter water 2 kippen bouillon blokjes een stukje prei (in stukjes gesneden) 1 bosuitje fijngesneden 1 [...]
Babi pangang
Babi pangang (3-4 personen) Met dit recept heb je zo makkelijke en lekkere babi pangang zoals bij de Chinees Ingrediënten: 600 gr varkenslappen de marinade: 1 kleine ui fijngehakt 2 teentjes knoflook fijn gesneden 3 [...]
Cantonese chow mein
Cantonese chow mein Weer een lekkere recept met udon. Dit keer een recept met garnalen. Ingredienten:( voor 2 personen) 200 gram gekookte udon 200 gram rauwe garnalen handje peultjes, schoongemaakt en kleiner gesneden 5 champignons [...]
Roergebakken udon
Roergebakken udon. Dit recept is gemakkelijk en snel te maken. Veel heb je niet nodig. Ingrediënten: 200 gram udon (van te voren even een paar minuten koken om los te maken) 1 ui fijngesnipperd 4 [...]
Hot-and-sour soep
Hot-and-sour soep Deze heerlijke soep kwam ik tegen op internet, je hebt er verschillende varianten in. Maar deze is het lekkerste. De soep heet hot-and-sour soep. Wat heb je nodig: voor 2 personen 1 Liter [...]