Chinese kippensoep

Deze heerlijke kippensoep is makkelijk en snel te maken. Lekker met mihoen en ei erdoor.

Ingrediënten:

1 liter water

2 kippen bouillon blokjes

een stukje prei  (in stukjes gesneden)

1 bosuitje fijngesneden

1 kip filet

1 ei

Mihoen (gefrituurd)

sesamolie

rijstwijn

zout en peper

 

Bereidingswijze:

Breng het water en de bouillonblokjes aan de kook. Als het kookt voeg dan de gesneden prei toe. Als dit kookt dan voeg de kipfilet toe, dit kook je totdat de kip door en door gaar is.  Daarna haal je de kipfilet eruit en snijd je de filet in kleine stukjes. Dit doe je weer terug in de bouillon. Maak de soep op smaak met zout en peper, voeg wat sesamolie en rijstwijn toe.

De ei moet je even loskloppen met wat zout en peper, dit bak je in een pan als een omelet. Hierna snijd je de ei in kleine reepjes, zet dit even apart.

De mihoen ga je nu  even frituren in wat olie of in frituur vet. Je hebt niet veel nodig, want het zet uit. Haal ze er wel op tijd eruit, anders worden ze te bruin.

Pak een soepkom en doe hierin het gesneden ei/mihoen. Schep nu de bouillon erbij en maak het af met wat fijngesneden bosuitjes.

 

Eet smakelijk.

 

Mvg lisette