Hot-and-sour soep

Deze heerlijke soep kwam ik tegen op internet, je hebt er verschillende varianten in. Maar deze is het lekkerste. De soep heet hot-and-sour soep.

Wat heb je nodig: voor 2 personen

1 Liter kippenbouillon
Een stukje wortel in reepjes gesneden
Straw champignons in reepjes (blikje bij de toko)
Tahoe in reepjes (1/4 van een grote blok)
Sojasaus voor de zoute smaak (scheutje naar smaak)
Peper
Suiker 14 gram
Sojasaus donker voor de donkere kleur (dopje)
Aardappelzetmeel 1 eetlepel (om de soep te binden)
1 Ei los geklopt
Rijstwijn (om mee te koken) half dopje
Sesamolie
Rijstazijn

Bereidingswijze:

Breng de bouillon aan de kook, voeg hier de wortel, champignons en de tahoe aan toe.
Dit laten koken totdat de wortel bijna gaar is. Dit heeft niet zo lang nodig (4 minuten). Als het bijna gaar is kluts je de ei en voeg je dit al roerend toe aan de bouillon. Kook een paar minuten door.
Voeg dan een scheutje van de donkere soja toe om een donkere kleur te krijgen.
Dan voeg je de lichte soja saus aan toe, dit doe je op smaak zodat het niet te zout wordt. Voeg dan de suiker aan toe en laat dit oplossen.
Dan doe je er de rijstwijn aan toe, niet te veel. Dan maak je met de aardappelzetmeel en water een papje van, dit doe je al roerend bij de soep. Blijf wel roeren anders krijg je klonten in je soep. Als de soep iet dikker is geworden, zet je het vuur uit. Dit omdat als je de rijstazijn erdoor doet het gauw vervliegt als het kookt.
Daarna nog wat sesamolie erdoor, dit naar eigen smaak. Nu is de soep bijna klaar, nog wat peper en eventueel wat zout aan toevoegen en klaar is uw soep.

Met smakelijke groeten Lisette