Nasi goreng (2 personen)
De lekkerste nasi tot nu toe, alles vers. Zelf vindt ik de kleuren die in het gerecht komen er leuk uitzien. Het oog wil ook wat.
Ingrediënten:
300 gram Rijst , de avond van te voren gekookt
2 stuks bosui fijngesneden
40 gram fijngesneden ham
50 gram gesneden casselerrib
70 gram doperwten (diepvries) 3 minuten gekookt
1 ei
kruidige olie
peper en zout
rijstwijn
sesamolie
kopje water
bereidingswijze:
Maak de wok warm en doe hier wat van de kruidige olie in, als dit begint te walmen doe je de ei erin. Blijf dit roeren totdat het ei gestold is. Voeg dan de rijst toe,roerbak dit een paar minuten mee. Dan de bosui/ham/casselerrib en de doperwten erbij. Bak dit nog even mee. Breng op smaak met peper en zout. Voeg dan een halve dopje rijstwijn toe, en een paar druppels van de sesamolie toe. Als dit op smaak is voeg je een scheutje water aan toe, dit omdat de rijst dat wat warmer en smeuïger wordt. Nu is de nasi goreng klaar. Eet smakelijk.
Met smakelijke groeten
Lisette