Babi pangang (3-4 personen)
Met dit recept heb je zo makkelijke en lekkere babi pangang zoals bij de Chinees
Ingrediënten:
600 gr varkenslappen
de marinade:
1 kleine ui fijngehakt
2 teentjes knoflook fijn gesneden
3 theelepels gemberpoeder
2 eetlepels zonnebloem
5 eetlepels ketjap manis
– Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en leg hierin de varkenslappen. Laat het vlees een paar uur marineren in de koelkast.
Voor de saus:
400 ml water
1 eetlepel tomatenpuree
4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels gembersiroop
1 theelepel knoflookpoeder
4 eetlepel tomatenketchup
snufje zou
2 eetlepels maїzena
– Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
– Haal de varkenslappen uit de marinade en dep ze goed droog met een vel keukenpapier. Leg ze vervolgens naast elkaar in de ovenschaal en bak de varkenslappen 10 minuten in het midden van de oven. Je zult merken dat ze nu bijna gaar zijn maar nog niet helemaal. Dat is de bedoeling.
– Verwarm ondertussen een pannetje met olie.
– Snijd de varkenslappen in reepjes en dep deze nogmaals grondig droog met een vel keukenrol. Als je dit niet doet kan het te veel spetteren als je het in de olie doet. Frituur vervolgens de varkensreepjes 5 minuten in de hete olie tot ze volledig gaar zijn en knapperig van de buitenkant. Haal het uit de olie.
– Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten behalve de maïzena te verhitten in een pannetje. Roer goed door.
– Maak een papje door de maïzena los te roeren in een beetje water en voeg dit aan de Babi Pangang saus toe. Verwarm goed door en blijf roeren tot de saus dik genoeg is.
– Schenk de Babi Pangang saus over het vlees en serveer direct.
Lekker met atjar en bij nasi goreng
Met smakelijke groeten, Lisette