Cantonese chow mein
Weer een lekkere recept met udon. Dit keer een recept met garnalen.
Ingredienten:( voor 2 personen)
200 gram gekookte udon
200 gram rauwe garnalen
handje peultjes, schoongemaakt en kleiner gesneden
5 champignons in plakken
2 bosuitjes klein gesneden
halve ui fijn gesneden
knoflook fijngesneden
eiwit,de helft
sesamolie paar druppels
rijstwijn halve dopje
oestersaus 1 eetlepel
suiker halve eetlepel
aardappelzetmeel 1 eetlepel
zout
peper
olie
water
Bereidingswijze:
Marineer de garnalen: bij de garnalen doe je een beetje zout, sesamolie, halve eiwit,aardappelzetmeel. Dit doe je omdat je een laagje erom heen wilt hebben. Doe dan er wat olie bij en meng dit door elkaar. (tip:de garnalen moeten droog zijn, anders krijg je er geen mooie laagje omheen.)
Dan ga je beginnen met het wokken van de udon. Doe wat olie in de pan en bak de udon hier eventjes in, zodat het een smaakje krijgt van de olie en het wat gaarder wordt. Haal de udon uit de pan, en leg het op een bordje apart. Daarna ga je de garnalen wokken. Doe weer een beetje olie in de wok, doe de garnalen erin en bak totdat ze zooi roze zijn en gaar. Haal ook de garnalen uit de pan. Nu ga je de ui,knoflook, peultjes, champignons, en bosuitjesĀ bakken. Als de groente bijna klaar zijn doe je er soja saus en rijstwijn erbij. Voeg dan een klein beetje water aan toe, om de saus straks af te kunnen maken. Voeg er dan een eetlepel oestersaus met wat suiker aan toe, bak dit mee. Nu ga je een papje maken van de aardappelzetmeel met een klein beetje water, roer dit goed door elkaar zodat er geen klontjes meer zijn. Dit mengsel giet je al roerend toe aan de groente mengsel. Als het wat dikker is geworden doe de garnalen erbij. Voeg nog een paar druppels sesamolie toe. Nog even door verwarmen, en doe het mengseltje dan op de udon. En klaar is het recept.
Met smakelijke groeten Lisette