Dit heerlijke recept is niet moeilijk te maken, En heeft een lekkere zoete smaak.
Wat heb je nodig: Voor de saus: halve eetlepel sojasaus halve theelepel ketjap halve eetlepel oestersaus halve eetlepel rijstazijn 1 eetlepels suiker 125 ml kippenbouillon
Voor de kip: 3 kippendijen in blokjes gesneden 1 eetlepel sojasaus 1 theelepel sesamolie halve los geklopte ei 100 g bloem Flinke snuf zout Flinke snuf peper 1 tenen knoflook,fijn gesneden 1 1/2 lente-uien, fijn gesneden Sesamzaad
Verder nodig: Zonnebloemolie, genoeg voor een laag van circa 5 cm in je pan keukenpapier
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten voor de saus, behalve de kippenbouillon, bij elkaar in een kommetje en meng goed door. Zet een koekenpan of wok op middelhoog vuur en voeg de saus toe. Laat deze circa 1 minuut goed doorkoken en voeg dan de kippenbouillon toe. Laat de saus inkoken tot circa de helft en tot deze een beetje stroperig wordt, er kleine kookbelletjes ontstaan en mooi donker van kleur is. Zet het vuur uit. Doe de saus in een kom en laat afkoelen.
Verdeel de sojasaus en sesamolie over de kip, roer om en zet even weg. Voeg dan het ei toe en roer weer om. Doe het bloem in een aparte kom samen met een flinke snuf zout en peper. Doe de bloem bij de kip en roer door. Zorg ervoor dat de stukjes kip worden bedekt met een flinke laag bloem.
Zet een diepe pan of wok op middelhoog vuur en verwarm daarin de 5 cm zonnebloemolie enkele minuten tot circa 180 graden. Test dit door een stukje brood in de olie te laten vallen. Als deze bruisend bovenkomt is de olie heet genoeg.
Haal de kipstukjes uit de bloem, schud ze een beetje uit en leg ze (voorzichtig) in porties met een lepel in de olie. Bak ze in circa 4 minuten mooi goudbruin en draai ze af en toe om. Haal de porties kip uit de olie en laat ze uitlekken op een stuk bakpapier. Herhaal dit tot alle kip is gebakken. Wil je de kip extra knapperig? Bak dan de porties kip nog even een tweede keer.
Begin weer met de eerste porties, bak enkele minuten en herhaal dit met de porties tot je ze allemaal hebt gehad. Laat ze wederom uitlekken op keukenpapier.
Verhit nadat alle kip gebakken is een schone wok of koekenpan op middelhoog vuur met een klein scheutje olie. Voeg de knoflook en lente-ui toe en bak en roer deze circa 2 minuten. Voeg de saus toe aan de wok, breng aan de kook en laat iets dikker en stroperiger worden. Voeg nu alle gebakken kip toe. Roer de kip om en haal de pan van het vuur, besprenkel met sesamzaad.
Met smakelijke groeten, Lisette