Groente – ei gerecht, healthy & easy!
Je hebt nodig: (voor 1 persoon als lunch of diner-gerecht)
- Spinazie-bladeren (200 gram)
- Rode biet (50 – 100 gram) (al gekookt)
- 1 ei
- Beetje geraspte kaas of mozzarella
- Peper en zout
- Iets van vet/olie om in te bakken
- Goede pan, met deksel is wel handig
Klaarmaken:
Zet de pan op het vuur en laat even warm worden.
Doe er eerst wat spinazie in en deksel op de pan
Snij in tussen tijd alvast een rode biet in kleinere stukjes
Voeg steeds wat spinazie toe, deze zal steeds slinken.
Doe de stukjes rode biet er ook bij en warm deze mee
Voeg al de spinazie toe tot het allemaal geslonken is.
Dep het vocht weg of giet het uit de pan.
Breng de spinazie en rode biet zo strak mogelijk bij elkaar op een hoopje en
maak een kuiltje in het midden van de groentehoop. Doe in het kuiltje iets van vet/olie waar je mee bakt.
En ga daar het eitje bakken. Handig om het deksel er even op te doen.
Doe er nog wat geraspte kaas of paar stukjes mozzarella bij.
Als het eitje goed is en de kaas geslonken is je gerecht klaar.
Eet smakelijk! 😊
Healthy en Happy groetjes van mij, Heidy