LAVA CAKE – ChristmascakebyMel

Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 13-15 minuten | Totale bereidingstijd: 25 minuten

Hoeveelheid: 6 x lava cake

Wat heb je nodig;

175 gram roomboter

175 gram pure chocolade

75 gram suiker

75 gram bloem

3 eieren2 eidooiersvanille extract (paar druppels)

Snufje zout

Extra: boter en cacaopoeder om de ramekins in te vetten/ bebloemen

Hoe maak je chocolade lava cake :

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de eieren in een ruime kom of keukenmachine samen met de suiker en klop ze vervolgens ongeveer 5 minuten op tot je een luchtige en wit gele massa hebt. Ondertussen smelt je de boter, chocolade en een paar druppels vanille extract au-bain-marie of in de magnetron. Als de boter en chocolade gesmolten zijn haal je deze van het vuur en spatel je beetje bij beetje het eigeel en suiker mengsel erdoor. Tot slot spatel je de bloem en een snuf zout erdoor tot je een mooi, lobbig beslag hebt. Vet de ramekins in met een beetje boter en bedek het bakje met een beetje cacaopoeder zodat je de cake er makkelijk uit krijgt na het bakken. Ik gebruik expres cacaopoeder hiervoor omdat bloem een wittige waas kan achterlaten op de cake en je wilt natuurlijk een mooi donker cakeje met alleen poedersuiker ter decoratie. Zet de ramekins vervolgens in de oven voor ongeveer 13 minuten. Haal ze daarna uit de oven en leg een schaaltje op de ramekin, draai om en het cakeje stort je op deze manier op het schaaltje. Serveer met een beetje poedersuiker, een bolletje vanille-ijs erbij, een toefje slagroom/wat kaneel of wat rood fruit. Eet smakelijk!

Nu is het alleen wel zo dat elke oven anders is. Leer je oven kennen en blijf er de laatste minuten even bij. Als de cake in de oven staat en na een minuut of 13 is de cake lichtjes gerezen en de bovenkant net aan gaar dan is het cakeje perfect

Fijne kerstdagen & alvast gezond/gelukkig nieuwjaar!🎄