Yeeeeh Weekend en dan maak ik graag iets wat ik echt lekker vindt! Pasta Pesto mét pitjes! Uuh
wie lust dit nou niet?!

Wat heb je nodig:
Pasta (spaghetti/penne alles kan het liefste verse! Verkrijgbaar bij AH/Jumbo)
Groene groentes

Ik heb gekozen voor
1/3 Courgette
100 gr Doperwten
1 handje Spinazie
1 teentje knoflook
1 rode ui
100 gram kipfilet of voor vega geitenkaas
Zelf pesto maken
Dit heb je nodig
20 gr basilicum – vers
20 gr Pijnboompitten
20 gr Parmezaanse kaas
1 teen Knoflook
3 el Olijfolie – of meer, afhankelijk van de dikte
1/2 Zout
1/2 tl Peper

Zo maak je het
Rasp de Parmezaanse kaas en schil de knoflook
Stop de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook in een keukenmachine
Mix totdat het is vermalen tot een groene massa
Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en mix

Voeg eventueel wat meer olijfolie toe, afhankelijk van hoe dik of dun je de pesto wilt hebben .
Bak de kipfilet samen met de knoflook en ui. Snij de courgette met de kaasschaaf doe die
samen met de doperwten de laatste 5 minuten erbij

Doe de pasta in het diepe bord, dan het mengsel van de kipfilet. Doe 1 eetlepel pesto erin.
Husselen….doe wat spinazie blaadjes erover en als laatst nog wat pijnboompitten!
Doe nog een handje pijnboompitten in de koekepan heel even zonder boter bakken en strooi
over je bord!

buon appetito!

 

Mel
Insta: melicious321