Roergebakken udon.
Dit recept is gemakkelijk en snel te maken. Veel heb je niet nodig.
Ingrediënten:
200 gram udon (van te voren even een paar minuten koken om los te maken)
1 ui fijngesnipperd
4 kastanje champignons in plakjes gesneden
halve paprika in reepjes gesneden
1 bosui fijngesneden
2 bladen chinese kool grof gesneden
1 biefstuk in plakjes gesneden
Olie om in te bakken
Sojasaus (licht)
Sojasaus (donker)
1 eetlepel aardappelzetmeel
2 eetlepels oestersaus
1 dopje rijstwijn
sesam olie
Bereiding:
Marineer de gesneden biefstuk in de oestersaus , aardappelzetmeel en olie. Snij intussen de groente in stukjes. Verwarm de wok,en bak de gemarineerde biefstuk hier even om en om. Haal de biefstuk er uit en zet apart. Bak de groente beetgaar, voeg daarna de afgekoelde udon erbij. Bak het groente en udon mengsel even door. Daarna voeg je de biefstuk toe, ook even meebakken. Maar niet te lang. Nu doe je er wat donkere sojasaus bij om het gerecht een donkere kleur te geven, niet te veel een klein scheutje is genoeg. Nu nog op smaak brengen met lichte sojasaus,rijstwijn en sesamolie. Eventueel nog wat peper en zout toevoegen naar smaak. En klaar is gerecht.
Met smakelijke groeten Lisette