Samen met 2 andere vriendinnen heb ik ipv bookclub … je raad het al de kookclub. Hier delen we onze kookkunsten met elkaar om de beurt als een alla 5 gangen diner. En ik zal zeggen zowel het koken VOOR hun als het geniet VAN hun kookkunsten is werkelijk een feestje!

Dit gerecht heb ik dan ook van 1 van hun geleerd en mogen proeven en deel ik graag met jullie; het is gezond en een kleurrijk plaatje om te zien!

Ik probeer graag dingen met een twist alla Mel!

Gerecht voor 2 pers

Wat heb je nodig;

  • 1 verse ananas
  • witte rijst (van de dag ervoor)
  • 1 bakje ontbijtspek reepjes
  • 150 gram roze garnalen (of kipfilet)
  • bosje lente ui
  • 1 rode ui
  • plakje verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • koriander

Ik gebruik alle verse producten dat proef je dan ook!

Snij de ananas door de helft MET de kroon er nog aan dus van top tot teen 😉 en hol de ananas uit en bewaar de vrucht (laat de ananas stukjes goed uit lekken)

Tip: je kunt zien of de ananas goed is dmv een blaadje eruit te trekken als dat makkelijk gaat is hij rijp.

Bak de rode ui in wat olie. Doe daar de garnalen en de gember en knoflook bij. Daarna de witte rijst van de dag ervoor die is droger en bakt makkelijker.

Doe dan de ananas erbij in de pan en wat lente ui en omroeren.

Even proeven….

Pak dan de halve ananas en vul het met dit mengsel. Wat verse lente ui en koriander erover en klaar!

Eet smakelijk!

Liefs Mel

Ps: check mijn insta voor een lekkere mocktail pink erbij en/of home made toettie als na 😉! Kijk HIER