Hey hallo allemaal…

Hier onze 4e blog, deze keer hebben we iets lekkers voor de kerst om te serveren voor bij de koffie….
Niet te moeilijk en zo gemaakt.

Benodigdheden:

*kerstkoekjes versierd met fondant en kraaltjes

*Cup Cake’s

*Gekleurde slagroom.

Allereerst gaan we de cup cakes bakken. We maken cup cake beslag voor ongeveer 12 cup cakes.
180 gram boter, 135 gram suiker, 8 gram vanille suiker, 4 eieren, 180 gram zelfrijzend bakmeel en een snufje zout.
Mix in een kom de boter, suiker en vanille suiker. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen totdat het een glad beslag is geworden.
Zet de baking cups in een bakblik voor cup cakes.
Doe de mix in een spuitzak en spuit de baking cups tot half vol. Zet het bakblik in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak de cup cakes af zo’n 20 minuten.
Laat ze dan afkoelen.

Ondertussen klop de slagroom met suiker en voeg er een kleurtje aan toe met eetbare kleurstof totdat het goed is opgenomen in de slagroom.
Doe de slagroom in een spuitzak met een spuitmondje erin

Als de cup cakes afgekoeld zijn, spuit je de cup cakes op met slagroom als een toef.
Daar op leg je het gedecoreerde koekje op en klaar is kees…
Zo heb je iets erg leuks voor bij de koffie met de kerst, weer eens wat anders dan een gewoon kerst kransje….

Heel veel plezier met bakken en versieren.
En we wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!!!

Zoete groetjes van Nikki en Heidi
Taarten van Heidi