Hallo allemaal daar zijn we weer met ons 5e blog…..

Deze keer gaan we iets heel aparts maken namelijk een Bubblegum Cup Cake..
Wij worden hier zo vrolijk van, van al die kleurtjes….HEERLIJK!!!

We gaan eerst de Bubblegum maken….

Wat hebben we nodig?

12 velletjes gelatine
kleurstof
saté stokjes
kleine ballonnetjes ( waterballonnen)
plakband

Allereerst blazen we de ballonnetjes op doen dr een knoopje in, trekken iets aan het tutje en plakken er een plakbandje aan vast zodat je een wat langere tuut krijgt aan je ballon.
Hieraan plakken we de saté prikker aan zodat je daar aan vast kan pakken zonder de ballon te raken…
Je kan er een aantal maken groot en klein ook leuk voor op een taart…

Dan gaan we de gelatine de 12 velletjes los van elkaar in een koud bakje water leggen zo’n 5 minuten. Daarna uitknijpen en in een pannetje 5 lepels water aan toevoegen en al roerend laten oplossen kleurstof erbij. Als het vloeibaar is doop je het ballonnetje erin en zorg dat de gelatine helemaal over het ballonnetje gaat, alleen bij de prikker iets open laten zodat je later de ballon er uit kan halen. De prikkers zet je in een hoog glas zodat de gelatine kan drogen aan de ballon. Dit 24 uur laten drogen. Daarna prik je de ballon kapot en trek je hem eruit met de saté prikker en hou je een mooie ronde vorm over net een bubblegum…

De Cup Cakes kunnen gebakken worden yehhhh…..

Wat hebben we nodig?

125 gram boter
125 gram zelf rijzend bakmeel
125 gram basterdsuiker
2 eieren
1/2 zakje vanille suiker
2 á 3 eetlepels melk
12 baking cups
cup cake bakblik
spuitzak

We doen alles in een kom en mixen dit tot een mooi beslag. De oven is al voorverwarmd op 180 graden
Het beslag doen we in de spuitzak knippen de punt van de spuitzak open. De baking cups doen we in het bakblik en we spuiten met de spuitzak met beslag de baking cups half vol.
Die doen we totdat de baking cups allemaal gevuld zijn.
Daarna gaan ze in de oven 180 graden zo’n 15 á 20 minuten, daarna goed af laten koelen.

Het opmaken van de Cup Cake met als topper de  Bubblegum.

We maken de botercrème ( hoe we deze maken is verteld in onze eerdere blog, die ook te vinden is op de Suffen Tutten website onder kopje Foodbloggers) en voegen daar bubblegum smaakstof aan toe, zelf even bepalen hoeveel je door de botercrème doet ieder heeft een andere smaak de ene wil veel de ander maar een beetje.
De botercrème geven we ook een kleurtje met kleurstof ieders naar keuze. Als dit allemaal gemengd is met de mixer dan gaat de botercrème in een spuitzak en spuiten we de cup cake op.
Daarna dippen we de cup cake met botercrème in de disco dip en als laatste zetten we de bubblegum er boven op.
Klaar is de fantastische Cup Cake….Ook leuk voor een traktatie voor op school….

Dit was het weer voor deze keer…veel succes met het maken van de Bubblegum Cup Cake en tot de volgende keer…

Zoete groetjes van
Nikki en Heidi
Taarten van Heidi

2019-01-21T20:47:51+00:00