Hey hallo allemaal,

Hier onze 1e blog van een lekker zoet receptje…
We vinden het wel spannend hoor….
Wij worden hier erg vrolijk van al die zoete, gekleurde lekkernijen en we hopen jullie ook!

Wat gaan we maken…
Nou de wel bekende “Choco Drip Cake“.
Deze Cake is er populair en wordt veel gevraagd in alle varianten, kleuren thema’s etc.

Wat hebben we nodig:
* bakblik 24 cm doorsnede
* mixer
* kom
* spatel
* zeef
* taartzaag
* spuitzak
* glazen schaaltje

*150 gram bloem
*150 gram suiker
*5 eieren
*een beetje zout
*250 gram poedersuiker
*125 gram ongezouten roomboter
*3 eetlepels water
*potje aardbeien jam
*verschillende soorten maten chocolade
* choco melts

Allereerst zetten we de oven op 180 graden om voor te verwarmen, ondertussen gaan we het beslag maken.
Pak een kom en doe de eieren ( kamertemperatuur), de suiker en een snufje zout erin. Dit gaan we mixen op hoogste stand zo’n 10 minuten tot een mooi mengsel. Nu kan de bloem erbij en meng dit heel rustig met een spatel tot een mooi beslag.
We vetten het bakblik in met boter en het beslag kan in het bakblik gedaan worden. Als de oven op temperatuur is kan het bakblik met beslag in de oven, zo’n 30 minuten tot hij mooi omhoog is gekomen en goud bruin ziet.

Nu het bescuitmix in de oven zit kunnen we ondertussen de botercrème maken.
Mix op kamer temperatuur de boter in een kom
Zeef de poedersuiker in de kom en voeg water toe, goed mixen zo’n 10 minuten en klaar voor gebruik.

Als de bescuitmix klaar is laat hem geruime tijd afkoelen.
Na het afkoelen kan de taart gevuld en versierd worden.

Vullen:
De taart wordt in 2 lagen gezaagd met een taartzaag. De onderste laag wordt besmeerd met jam en dan kan de volgende cake plak erop en die word besmeerd met botercrème.
De taart wordt dan is zijn geheel ingesmeerd met botercrème dit laten we dan even opstijven in de koelkast.
Ondertussen gaan de we de choco melts smelten in een glazen schaaltje een paar minuutjes in de magnetron totdat het goed te roeren is.
De gesmolten chocolade wordt in de spuitzak gedaan. Hier knippen we een klein puntje van af, zodat we mooie drip kunnen maken op de taart. Je houd de spuitzak op het randje van de taart en knijpt al draaiend de taart een beetje in de spuitzak zodat er een mooie drip ontstaat.
Daarna kan de taart versierd worden met allerlei chocolade naar wens.

En klaar is de taart!!! Smikkelen maar….

Heel veel plezier met het maken van de taart…en tot de volgende zoete blog…

Zoete groetjes

Heidi en Nikki
Taarten van Heidi