Hallo allemaal daar zijn we weer…

Deze keer gaan we een mix maken van taart en koekjes…jullie raden het al een KOEKJES TAART.
in de vorige blog hebben we verteld hoe je koekjes kan versieren. Maar je kan ook een taart versieren met koekjes.

Wat hebben we allemaal nodig:
* versierde koekjes
* bakvorm 25 cm doorsnede
* biscuitmix
* botercrème
* Fondant in de gewenste kleur
* een cakedrum (onderzetter voor de taart)
* taartzaag

Allereerst gaan we de oven verwarmen op 180 graden. Ondertussen gaan we de biscuitmix maken.
5 eieren, 150 gram suiker, 150 gram bloem en een beetje zout. Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn.
Voeg de eieren, suiker en snufje zout toe in een kom en mix dit geheel een aantal minuten door elkaar. Als het een allemaal goed door elkaar is, dan spatel je de bloem er door zodat het een luchtig beslag wordt. Dit wordt dan in de bakvorm gegoten en gaat in de voorverwarmde oven á 25 min op 180 graden.

Ondertussen maken we de botercrème Klop de 45 gram bloem, 240 ml melk, 200 gram zachte roomboter, 200 gram poedersuiker en 1 tl vanille extract met elkaar samen zo’n 10 minuten zodat het een dikke massa wordt. Botercrème dus…

Als de taart goed afgekoeld is gaan we deze doorzagen horizontaal met de taart zaag. Dan zetten we de taart op de cakedrum. De taart vullen we met botercrème.
De buitenkant van de taart smeren we ook in met botercrème een klein laagje, dat is de “lijm” voor de fondant die we er zo overheen gaan leggen.
De taart gevuld en afgesmeerd een paar minuten in de koelkast zetten zodat hij kan opstijven.
We gaan nu de fondant uitrollen. Om de fondant niet te laten plakken aan de tafel gebruiken we Crisco (vet) kan ook poedersuiker. De fondant tillen we op en leggen we over de taart heen. Deze goed aan drukken zodat de fondant strak rond de taart zit. Het overschot snijden we af.
Nu kunnen we de taart decoreren eigenlijk met van alles…maar ook koekjes een klein beetje botercrème smeren aan de achterkant van het koekje en je plakt het koekje tegen de taart aan….Het eind resultaat is super leuk en het is weer eens wat anders…

Mocht je het willen proberen succes, maar een workshop volgen bij Taarten van Heidi kan ook altijd en is super leuk en gezellig!!. Hou fb, instagram en de website in de gaten, want vanaf januari komen er datums voor verschillende workshops….

Tot de volgende keer weer….

Zoete groetjes van Nikki en Heidi