Hey hallo daar….

Vandaag weer een zoet recept van Taarten van Heidi…

Deze keer gaan we de “Oer Hollandse Appeltaart maken met een vleugje van deze tijd”
Dat klinkt spannend vind je niet…

De benodigdheden staan op de bijgevoegde foto….
Er komt nog wel een vleugje van deze tijd bij…en dat is gele room
touw, papieren rietjes, naam kraaltjes vlaggetjes en of van papier gemaakt en bijzondere kaarsjes…

We beginnen natuurlijk met de oven op 175 graden te zetten zodat hij kan opwarmen…
En we vetten het bakblik in zodat die al klaar staat…
Dan gaan we de appels schillen en in kleine stukjes snijden doen er kaneel, poedersuiker en een beetje citroensap erbij. Dit laten we even staan zodat alles goed in de appels kan trekken.

Dan gaan we het deeg maken. In een beslag kom doen we de bloem, boter en basterdsuiker en een gedeelte van het los geklopte eitje, zorg dat je nog wat over houd om de bovenkant op het laatst in te smeren met het los geklopte eitje. Dit alles goed mengen zodat het een deeg bol wordt. Daarna kan het bakblik bekleed worden met het deeg zijkanten en bodem.
Dan gaat op de bodem de gele room en daar boven op de stukjes appel…Als dit gebeurd is maken we strookjes van het deeg en leggen we die op de stukjes appel zodat het een vierkantjes patroon word.
Dus eerst strookjes horizontaal en dan verticaal. Nu is de taart klaar alleen nog even insmeren boven op met het ei wat over is..En dan kan hij in de oven ongeveer 60 รก 70 minuten.

Ondertussen maken we de taart topper het vlaggenlijntje…Als de taart klaar is en goed is afgekoeld kunnen we de taart versieren.
Zie foto. En klaar is de heerlijke Oer Hollandse Appeltaart met een vleugje van deze tijd!!

Eet smakelijk!!!

Zoete groetjes van Nikki en Heidi